Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)’nda 494 puanla Türkiye 11’ncisi olan Muhammed Yusuf Şener tüm puan türlerinde Muş birincisi oldu.
Başarısını çok ve planlı çalışmaya borçlu olduğunu belirten Şener, “Aslında çok zormuş gibi görünen bu başarı hiç de ulaşılmaz değil. Derslere programlı bir şekilde çalışmak yetiyor. Ama şunu söylemeden geçemeyeceğim, ailemin desteği olmadan asla başaramazdım.”dedi.
Dershane hocalarının katkılarının da göz ardı edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Şener “başarılı olmamda maddi, manevi bütün desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem başta olmak üzere, başarımda büyük emeği olan Muş Uğur Dershanesine, düzenli ve sistemli çalışmamda beni yönlendiren Rehber Öğretmenim Harun Al’a çok teşekkür ederim. Başarımı sistemli ve düzenli bir şekilde çalışmama borçluyum. LYS’de hedefim Türkiye birincisi olmaktır.”diye konuştu.
Uğur Dershanesi Müdürü Rahmi Kaki, Muhammed Yusuf Şener’i başarısından dolayı tebrik ederek “Bu başarı uzun, zor ama zevkli bir çalışmanın sonucudur. Başarısında emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yusuf Şener’in LYS sınavında daha iyi bir derece elde edeceğine inanıyorum. Yusuf, YGS engelini, Türkiye ve Muş’ta derece yaparak en güzel şekilde aşmış, hayata atılmak için önünde sadece LYS engeli kalmıştır. Hiç şüphem yok ki onu da başarıyla geçecektir. Öğrencimiz ilimizde okuyan öğrenciler için iyi bir rol model olmuştur.”diye konuştu.
Kaki sözlerini şöyle tamamladı: “Unutmayalım ki her nimet bir külfet karşılığıdır. Hiçbir bina yoktur ki harcına ter damlamasın. Hiçbir başarı yoktur ki uykusuz gecelerin sonunda gelmesin. Bugün bu kardeşimizin elde ettiği başarıda da şüphesiz ki emek en ön plandadır. Kardeşimizi bu başarısından dolayı tebrik ediyor, yaşamında daha büyük başarılar elde etmesini temenni ediyorum.”
Muş`un Sesi Gazetesi


